Ontdek de Wijk

Je kent de Tarwewijk omdat je hier woont of omdat je er af en toe komt of omdat je ervan gehoord hebt. Maar ken je de Tarwewijk echt? Weet je bijvoorbeeld welke beroemde personen er gewoond hebben en wáár? Ken je het verhaal achter de beelden die door de wijk verspreid staan? Heb je weleens goed naar de architectuur gekeken zoals naar het gebouw van Meneba?
Je kunt de Tarwewijk en omgeving beter leren kennen. Wij hebben vier wandelingen uitgewerkt die vanaf Cillershoekstraat 1 starten. Je kunt ze als Podcast downloaden en dan op je smartphone plaatsen. Maar ook zonder smartphone kun je de wandelingen lopen door een handleiding met plattegrond te downloaden.
Daarnaast zijn de wandelingen tekstueel uitgewerkt en kun je al lezend meer te weten komen over de Tarwewijk en omgeving.

De wandelingen zijn door Robert Tau bedacht en uitgewerkt. De verhalen heeft hij verzameld en onderussen werkt hij door aan een lijst van bekende Tarwewijkers. Robert is er van overtuigd dat die lijst zeker 100 honderd namen kan omvatten.