Activiteiten

Workshops en cursussen
Zo goed als dagelijks is er een workshop of cursus bij ons te volgen. Deze zijn gratis maar een vrijwillige bijdrage hiervoor is altijd welkom.
Tot nu toe hebben wij de volgende workshops en cursussen aangeboden: Nederlandse les (soms gericht op een bepaald onderwerp zoals medicijngebruik), naailessen, creatieve workshops (zoals aquarelleren, sieraden maken, mozaïeken, breien, filmen), gezonde voeding, tuinieren, fietsen, yoga, empowerment.
Elke woensdagmiddag hebben wij een (creatieve) workshop voor de kinderen bij ons in het pand en de tuin. Vaak organiseren wij ook een kunstzinnige workshop in Speeltuin Millinx.
Bekijk hier het rooster voor al onze huidige activiteiten.
Heb je zelf een idee voor een workshop of cursus? Laat het ons weten en we kijken hoe we dat gezamenlijk kunnen realiseren.

Ontmoetingen
In onze huiskamer en tuin kan men dagelijks terecht voor een kopje koffie/thee en soms met wat lekkers erbij. In een ongedwongen en gezellige sfeer kan men andere buurtbewoners ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan, elkaar helpen en gezamenlijk actief worden.

Regelmatige events
Al jaren organiseren wij een keer per maand een gratis ontbijt voor de buurt met de nadruk op (eenzame) ouderen. Dit ontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn. Op dit moment vindt het buurtontbijt op de tweede donderdag van de maand plaats van 10.00 tot 12.00 uur.
Vanaf april dit jaar organiseren wij gemiddeld een keer per maand op zondag middag een speelmiddag voor de buurt. Hier kan men jeu-de-boule spelen, schaken, backgammon, bingo …kijk hier voor de actuele data.
Drie keer per jaar (in april, juni en september) organiseren wij een speciale tuindag zoals een ‘braderie’ of een sportieve/creatieve activiteitendag.
Onze schrijvers- en dichtersclub met de naam Literaire Oogst heeft jarenlang een keer per maand een literaire presentatie georganiseerd waarbij de historie van Rotterdam-Zuid middels poëzie, muziek, films, interviews en anekdotes tot leven werd gebracht. In 2018 zullen deze presentaties een keer per kwartaal plaats vinden.

Eenmalige events
Meerdere keren per jaar nodigen wij andere (sociale en culturele) organisaties uit om een lezing of workshop bij ons te geven. Ook gaan wij op bezoek bij andere organisaties om bijvoorbeeld een toneelvoorstelling te zien, een feestelijke activiteit bij te wonen, een lezing te volgen.
Vanzelfsprekend geven wij zelf ook geregeld een feest voor de buurt zoals met de Kerst, Pasen, einde van het schooljaar, etc. Deze feesten vinden bij goed weer ook in de tuin plaats. Houd ons programma in de gaten om op de hoogte te blijven.

Presentaties in De Vitrine
Tussen Speeltuin Millinx en OBS De Akker staat een grote glazen vitrine. Wij noemen het De Vitrine en hier organiseren wij maandelijks wisselende tentoonstellingen met werk van amateur-kunstenaars of een creatief project uit de wijk. Ook stellen wij iedereen uit de wijk De Vitrine ter beschikking om hier een presentatie te houden over/met dat wat men doet. Zou je graag iets willen presenteren? Meld je dan hier aan.

Exposities in ons pand
Minimaal een keer per jaar houden wij een expositie bij ons in het pand. Tot nu toe hebben wij ons gericht op het tonen van (kunst-) werken van bezoekers. In juni 2018 willen wij gelijktijdig met de 10-daagse kunstmanifestatie Charlois Special de Kunstprijs Charlois (weer) in het leven roepen. Wij tonen dan schilderkunst van kunstenaars uit Charlois en het door een vakjury uitgekozen mooiste schilderij ontvangt een prijs. Wil je meedoen aan de Kunstprijs Charlois? Kijk hier voor de voorwaarden en meld je aan.