Pand

Onze  locatie aan de Cillershoekstraat 1 is altijd een plek geweest waar mensen samenkwamen om elkaar te ontmoeten, om iets te leren en om zich te ontwikkelen. In de beginjaren werd het pand gebruikt voor kerkelijke bijeenkomsten en later deed het dienst als basisschool. Met onze verhuizing in het najaar van 2016 zetten wij deze lijn voor de bewoners van de Tarwewijk voort.

Middels een verbouwing hebben wij de circa 300 vierkante meter van het pand geschikt gemaakt voor onze activiteiten en doelgroepen. We hebben nu:

Een huiskamer waar buurtbewoners elkaar in een gezellige en ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en waar wij regelmatig buurtborrels en andere bijeenkomsten organiseren. Ook vindt hier een deel van onze workshops plaats.

Een activiteitenruimte die te huur is voor andere organisaties die hier met hun eigen activiteiten aan de slag willen gaan (alleen, ondersteund door ons of samen met ons). Ook gebruiken wij deze ruimte regelmatig voor onze eigen activiteiten, zoals: de naai-, computer- en medialessen.

Een buurtloket om buurtbewoners te helpen bij administratieve vragen en om de Opzoomer Mee projecten af te handelen. Ook worden hier muzieklessen aan jongeren gegeven.

Een keuken waar wij gebruik van maken voor de dagelijkse catering en voor uitgebreide maaltijden bij feesten en partijen. Vanzelfsprekend kunnen onze huurders ook gebruik maken van de keuken.

Een houtwerkplaats uitgerust met de basismachines en gereedschap voor houtbewerking. Buurtbewoners kunnen hier met hun eigen projecten aan de slag. Hebben zij daarbij vakkundig advies nodig, dan bieden wij dat. Tevens vinden hier workshops plaats.

Een atelier waar een ontwerper aan het werk is.

Een kantoor waar CBK/Sculpture International Rotterdam hun programmering voor Rotterdam-Zuid aan het ontwikkelen is.