Tuin

Van april tot en met oktober is de tuin doordeweeks open voor iedereen die in het groen wil recreëren. Er zijn zitplekken waar je alleen of in een kleine groep kan vertoeven, er is een grote centrale zitgelegenheid en er zijn speelmogelijkheden voor kinderen. Ook hebben wij een aantal moestuinen waar buurtbewoners hun eigen groenten/kruiden kunnen verbouwen. Lijkt het je leuk om een moestuin te hebben? Neem dan contact op met onze tuin-coördinator Marco Faasen.

Tuinmiddagen op zondag
Een keer per maand organiseren wij op zondag een tuinmiddag met culinaire versnaperingen uit alle windstreken, bereid door bewoners voor bewoners. Behalve met elkaar eten is er dan gelegenheid om diverse spellen te spelen, waaronder: jeu-de-boule, schaken, dammen en backgammon. Houd de agenda in de gaten voor de volgende tuinmiddag.

Drie tuinevenementen
Drie keer per jaar hebben wij een speciale tuindag. De eerste tuindag vindt plaats op Koningsdag en staat in het teken van ‘Doen in het groen’.
De tweede tuindag houdt een Fancy-Fair in en vindt plaats op 9 juni tijdens de tiendaagse kunstmanifestatie Charlois Speciaal. Onder de titel ‘Walking on the wild side’ bieden creatieven uit de buurt gedurfde artistieke en natuurlijke producten en workshops aan.
De derde tuindag valt samen met burendag en dan willen wij de tuin en de natuur vieren met poëzie en literatuur.

Werken in de tuin
De tuin onderhouden wij samen met buren die het leuk vinden om in de tuin te werken. Omdat de tuin vrij groot is en ons tuin-team nog klein zijn wij blij met iedereen die een keer mee wil werken. Lijkt het jou wat? Neem dan contact op met onze tuin-coördinator Marco Faasen.