Onze locatie

Onze  locatie aan de Cillershoekstraat 1 is altijd een plek geweest waar mensen samenkwamen om elkaar te ontmoeten, om iets te leren en om zich te ontwikkelen. In de beginjaren werd het pand gebruikt voor kerkelijke bijeenkomsten en later deed het dienst als basisschool. Met onze verhuizing in het najaar van 2016 zetten wij deze lijn -ruimte bieden aan de bewoners van de Tarwewijk- voort.

Middels een verbouwing hebben wij de circa 300 vierkante meter van het pand geschikt gemaakt voor onze activiteiten en doelgroepen. Er is nu…

Een Cultuur Café waar buurtbewoners elkaar in een gezellige en ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en waar wij regelmatig buurtborrels, optredens, presentaties, lezingen en gespreksrondes organiseren.

Een activiteitenruimte die we geregeld gebruiken voor onze eigen cursussen en activiteiten maar die ook te huur is door andere organisaties om er met hun eigen activiteiten aan de slag te gaan (zelfstandig, ondersteund door ons of samen met ons).

Een buurtloket om buurtbewoners te helpen bij administratieve vragen en om de uitbetaling van de Opzoomer Mee rondes te regelen.

Een keuken die we gebruiken voor de dagelijkse catering en voor uitgebreide maaltijden bij feesten en partijen.

Een houtwerkplaats uitgerust met machines en gereedschap voor houtbewerking. Buurtbewoners kunnen hier met hun eigen projecten aan de slag. Indien zij daarbij vakkundig advies nodig hebben, dan kunnen wij die bieden. Tevens vinden hier workshops plaats.

Een atelier waar een ontwerper aan het werk is.

Een kantoor waar CBK/Sculpture International Rotterdam hun programma voor Rotterdam-Zuid ontwikkelt.

De tuin is van april tot en met oktober doordeweeks open voor iedereen die in het groen wil recreëren. Er zijn banken, stoelen en parasols zodat je alleen of met een kleine groep in de tuin kunt vertoeven, je kunt bij ons picknicken of met een grotere groep gebruik maken van ons amfitheater. Voor de kinderen zijn er speelmogelijkheden. Ook kunnen buurtbewoners hun eigen groenten en kruiden verbouwen in een van onze moestuinen. De tuin onderhouden wij samen met buren en iedereen die het leuk vinden om in de tuin te werken. Omdat de tuin vrij groot is en ons tuin-team nog klein, zijn wij blij met iedereen die een keer wil komen meewerken. Lijkt dat jou wat? Neem dan contact op met onze tuin-coördinator Marco Faasen.