Organisatie

Ons team vrijwilligers zorgt voor het dagelijkse reilen en zeilen: zij zijn gastvrouwen, workshop- en werkplaats assistent, zij maken schoon en onderhouden het pand en de tuin, zij werken in het buurtloket en verzorgen de catering. Momenteel werken wij met gemiddeld vijftien personen waarbij sommige dubbele functies/taken vervullen. De vrijwilligers wonen allemaal in het gebied en de samenstelling ervan is vrij divers waardoor zij een goede afspiegeling vormen van de wijkbevolking.

Hieronder volgt wat informatie over ons kernteam:
De hoofdvrijwilligers zijn Samira Bensidi (1981) en Jamina Abbou (1969.) Beide vrouwen behoren tot de tweede generatie Nederlandse Marokkanen, zij hebben een HBO opleiding gevolgd en werken fulltime in de CultuurWerkplaats. Samira runt het buurtloket en Jamina is verantwoordelijk voor het ontvangen van bezoekers en het verzorgen van de catering. Ondersteund worden beiden door cultureel ondernemer Floor van Meeuwen (1991) die als vrijwilligerscoördinator en locatiemanager werkzaam is. Verder is Floor als beeldend kunstenaar actief op het gebied van publiceren en organiseren van kunstprojecten. Verantwoordelijk voor de tuin en de PR is Marco Faasen (1967) die als illustrator en ontwerper zijn eigen bedrijf heeft. Ennio Vicenzoni (1970) is de persoonlijke begeleider van de deelnemers aan het Leerpraktijkcentrum. Hij heeft zijn eigen onderneming als projectontwikkelaar.
Karin Trenkel (1966) houdt het overzicht en stuurt het team aan. Samen met het team ontwikkelt zij het programma en zorgt ervoor dat het gefinancierd en omgezet wordt. Daarbij houdt ze de financiën in de gaten, monitort zij de verloop en zorgt zij voor de verslaglegging. Zij staat in nauw contact met het bestuur en wordt door hen aangestuurd. 30 jaar is zij inmiddels werkzaam als beeldend kunstenaar. Haar atelier heeft zij in stichting B.a.d. in Oud-Charlois.

Het bestuur bestaat uit zes leden:
Corine Verver – van Geesbergen (1965) is voorzitter.
Zij was tot 9 juni 2022 wethouder zorg, welzijn en ouderenbeleid, participatie, jeugdzaken, evenementen, cultuur en dienstverlening, en coördinerend wethouder omgevingswet in Gemeente Papendrecht. In de jaren voor 2018 was zij interim-manager, projectleider, kwartiermaker en programmamanager op zelfstandige basis in een breed scala aan opdrachten bij gemeenten. Kerngebieden: sociaal domein, inclusie, wonen en zorg, cultuur, omgevingswet, participatie en dienstverlening en verbouwingen publiekszaken.
Zij gelooft in de verbinding, versterken cultuur in samenhang met inclusie en empowerment, vandaar dat zij zich graag inzet voor de CultuurWerkplaats Tarwewijk.
Radjesh Roepnarain is penningmeester, Nathalie Hartjes secretaris,
Matthijs van Muijen, Rita Omolo en Annelinde Bruijs zijn algemene bestuursleden.

De bestuursleden werken onbezoldigd.