Creatieve cursussen

Wat betekent creativiteit eigenlijk? Iedereen geeft er zijn of haar eigen invulling aan. Voor ons betekent het ‘scheppingsvermogen’, dat wil zeggen, het vermogen om iets nieuws aan de wereld toe te voegen. Lees meer

Ter ontwikkeling van de creatieve vermogens bieden we wekelijks een creatieve cursus aan. Deze cursussen worden gegeven door professionele kunstenaars, creatieve ondernemers of kunstdocenten. Voorbeelden van in het verleden aangeboden workshops zijn: mozaïeken maken, verbeelden van gevoelens met aquarelverf, met zelfbeschilderd papier sieraden maken, textielpatronen ontwerpen en stof bedrukken.

Voor 2019 hebben wij iets speciaals ontwikkeld; het project Cre-actief. Het is een project waarbij niet alleen het creatieve vermogen wordt ontwikkeld maar ook de actieve toepassing ervan in het dagelijks leven.

Het project kent vier fases die gemiddeld twaalf weken duren. De vier fases zijn:
Repareren, Transformeren, Leren, Ontwerpen.

De eerste fase, de reparatieworkshops, hebben in de lente 2019 plaats gevonden. Na de zomervakantie gaat het verder met workshops transformeren. Hier leer je om uit afvalmateriaal iets nieuws te maken.

Transformeren: (September t/m oktober 2019) Lees meer

Leren: (November 2019 t/m januari 2020) Lees meer

Ontwerpen: (Februari t/m maart 2020) Lees meer