De Vitrine

Op de kruising Heinenoordstraat-Millinxstraat (tussen Speeltuin Millinx en OBS De Akker) staat De Vitrine, onze expositieplek in de wijk. In het verleden (van 2005 tot 2008) heeft een groep kunstenaars onder de naam Kunstelevator deze ruimte gebruikt voor tentoonstellingen. Toen de organisatoren de wijk verlieten raakte de vitrine in verval. In 2017 hebben wij hem weer opgeknapt en De Vitrine gedoopt. Sinds 2018 organiseert de CultuurWerkplaats hier maandelijks wisselende tentoonstellingen met werk van Rotterdamse / Charloisse kunstenaars. Marco Faasen was in 2018 curator van De Vitrine en in 2019 is dat Esther de Vlam. Dit jaar richten wij ons voornamelijk op installaties – combinaties van verschillende soorten beeldend werk.

Heb je interesse om in De Vitrine te exposeren? Neem contact op met Esther. Handig om te weten: De vitrine meet 350 x 120 x 120 cm, er zijn twee uitneembare perspex planken aanwezig en de vitrine kan verlicht worden.

Houd onze agenda en Facebook pagina in de gaten voor de exposities en openingen ervan. Wil je regelmatig per mail worden uitgenodigd? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.