Kunstprijs Charlois

Na een onderbreking van 25 jaar hebben wij in 2018 de Kunstprijs Charlois opnieuw in het leven geroepen. In de jaren negentig werd deze prijs georganiseerd door het toenmalige buurthuis Arend en de Zeemeeuw, gevestigd in de wijk Carnisse.

We zijn begonnen met het tonen van plat werk – voor het merendeel schilderijen, maar ook tekeningen, collages, foto’s en textielkunst. Gedurende de 10-daagse kunstmanifestatie Charlois Speciaal hebben in ons pand circa 30 kunstenaars uit Charlois meer dan 60 kunstwerken tentoongesteld.

In 2019 hebben wij ons gericht op het medium fotografie met als onderwerp het gebied Charlois. Circa 30 fotografen wonend of werkend in Charlois hebben met meer dan 80 foto’s deelgenomen aan de ruim twee maanden durende tentoonstelling die afgesloten werd met een veiling van de foto’s. Verdeeld over tien openbare locaties in de Tarwewijk en Oud Charlois waren de ingelijste foto’s direct vanaf de straat te bezichtigen.

Vanwege Covid-19 konden we in 2020 en 2021 geen Kunstprijs organiseren. In 2022 gaan we daarom extra groot uitpakken met een reisende openluchttentoonstelling door Charlois.
De tentoonstelling bestaat uit circa 50 kunstwerken die op spandoek geprint zijn en tussen bomen zijn opgehangen. Hiervoor hebben we drie kenmerkende locaties in Charlois uitgekozen waar de tentoonstelling telkens 4 weken te zien zal zijn gedurende deze zomer.
Lees meer op www.kunstprijscharlois.nl