Kunstprijs Charlois

Na een onderbreking van 25 jaar hebben wij in 2018 de Kunstprijs Charlois opnieuw in het leven geroepen. In de jaren negentig werd deze prijs georganiseerd door het toenmalige buurthuis Arend en de Zeemeeuw, gevestigd in de wijk Carnisse. We zijn begonnen met het tonen van plat werk – voor het merendeel schilderijen, maar ook tekeningen, collages, foto’s en textielkunst. Gedurende de 10-daagse kunstmanifestatie Charlois Speciaal hebben in ons pand circa 30 kunstenaars uit Charlois meer dan 60 kunstwerken tentoongesteld.

Een jury van deskundigen (Ove Lucas directeur CBK, Piet de Jonge directeur Charlois Special, Jannie Hommes directeur galerie Hommes, Zoë Cochia directeur galerie Niffo) heeft de prijswinnaar bepaalt. Het juryrapport, foto’s van de expositie, van de prijsuitreiking en natuurlijk informatie over de deelnemende kunstenaars zijn te vinden op www.kunstprijscharlois.nl .

Vanwege het succes van Kunstprijs Charlois 2018 organiseren wij in de tweede helft van 2019 een vergelijkbaar tentoonstellingsproject. Dit jaar richten we ons op het medium fotografie met als onderwerp het gebied Charlois. Fotografen wonend of werkend in Charlois kunnen drie foto’s inzenden waarmee ze Charlois verbeelden. Hierbij kan het gaan om foto’s van gebouwen, pleinen, straten, mensen, dieren, bomen, voorwerpen enzovoort. Ook geënsceneerde foto’s of fotocollages kunnen worden ingezonden. Van elke inzender stellen we minimaal één werk tentoon. Tot 21 september kunnen deelnemers zich inschrijven, begin oktober is de opening en half december de sluiting met een veiling van de foto’s.

Lees meer

 

De poster van dit jaar en rechts de poster van de 2018 editie.